Inschrijven en reageren

Hoe weet ik op welke plaats ik ben geëindigd?

Als u inlogt in uw account, kunt u per woning zien op welke plaats u bent geëindigd. Diegene die het langst ingeschreven staat, komt boven aan de lijst te staan.

Wanneer wordt de voorlopige aanbieding een definitieve aanbieding?

Als wij al uw gegevens hebben beoordeeld en goedgekeurd, ontvangt u een definitieve aanbieding. Dit kan een aantal dagen duren. We maken een afspraak met u voor het tekenen van de huurovereenkomst en de sleuteloverdracht.

Ik zoek een garage, kan dat bij jullie?

Ja, u moet dan ingeschreven staan als woning/garagezoekende. Als er een garage vrij komt, wordt deze gepubliceerd tussen het aanbod. Daarna kunt u hier op reageren.

Ik ben uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, wat is dit?

Wij willen graag weten wie onze huurders zijn. Soms is daar een kennismakingsgesprek voor nodig.
In een kennismakingsgesprek kunnen vragen worden gesteld en beantwoord en maken we op een prettige manier kennis met elkaar.
Het kan ook zijn dat wij een financiële toets hebben laten doen en daar negatieve betaalervaringen en/of incasso’s naar voren komen. Of andere zaken die opvallen. Dit is ook een reden om u uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek. U kunt tijdens zo’n gesprek uw situatie toelichten, vragen stellen en beantwoorden.
 
 

Wat wordt er bedoeld met passend toewijzen?

Per januari 2016 moeten corporaties woningzoekenden die afhankelijk zijn van de huurtoeslag huisvesten in de goedkopere huurwoning. Door deze wet, passend toewijzen genoemd, komen de goedkope huurwoningen terecht bij de mensen die er het meeste behoefte aan hebben.

Informatie over passend toewijzen 2024 

Bekijk alle veelgestelde vragen

Heeft u interesse voor één of meerdere woningen uit ons huuraanbod? Schrijf u dan eerst in bij Thús Wonen. Daarna kunt u op de woningen ‘reageren’. Na de inschrijving ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving via de mail. Na inschrijving ontvangt u jaarlijks een e-mail of brief van ons met de vraag of u nog ingeschreven wilt blijven staan. Als u hier niet op reageert, wordt u uitgeschreven als woningzoekende. Als uw e-mail(adres) wijzigt, geef het dan ook aan ons door. 

Wij willen graag weten wie onze huurders zijn. Daarom kunnen we u uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Reageren op een woning

U kunt elke dag reageren op ons aanbod. De woningen staan een week op de site. Bijvoorbeeld: als er een woning op woensdag gepubliceerd wordt, staat deze er tot en met dinsdagavond op. Via uw account kunt u reageren op het aanbod. In uw account kunt u ook uw eerdere reacties vinden. Ook kunt u hier zien op welke plek u bent geëindigd bij die woning. Alleen als u de woning toegewezen heeft gekregen, ontvangt u hierover bericht. Als u geen woning toegewezen heeft gekregen, ontvangt u dus ook geen bericht.

Passend toewijzen

Voor het verhuren van een woning doen wij een inkomenstoets 2024. Voor woningzoekenden met een bruto (verzamel)inkomen boven de € 47.699 (eenpersoonshuishouden) en € 52.671 (meerpersoonshuishouden) is de kans groot dat de aangeboden woning wordt ingetrokken. Zie inkomenstoets welke uitzonderingen mogelijk zijn.

Vanaf 1 januari 2016 moeten wij als woningcorporatie onze woningen ook passend toewijzen. Dit betekent dat u, afhankelijk van uw inkomen, niet op alle woningen mag reageren en een aangeboden woning ingetrokken kan worden.

Regel alvast documenten

Als u wilt reageren op een woning, is het handig dat u (en uw eventuele meebewoners) al een aantal stukken klaar heeft liggen:

  • recente loon- of uitkeringsspecificatie;
  • inkomensverklaring Belastingdienst (0800 0543, het duurt 5 werkdagen voordat u deze ontvangt). Wij adviseren u om deze verklaring via de DigiD aan te vragen. Als u inlogt met uw DigiD bij de Belastingdienst, kunt u de inkomensverklaring direct ontvangen en uitprinten of naar ons doormailen;
  • eventuele verhuurdersverklaring (ingevuld door uw laatste verhuurder);
  • uittreksel bevolkingsregister met uw woonhistorie (bij uw huidige gemeente aan te vragen). Een uittreksel is niet nodig wanneer u al bij ons huurt. 
  • als u onder bewindvoering of curatele staat: een akkoordverklaring van uw bewindvoerder/curator.

Deze gegevens moet u binnen 5 werkdagen inleveren, nadat u de voorlopige aanbieding van een woning ontvangt. Bent u niet op tijd, dan wordt de woning aan de volgende woningzoekende aangeboden.

Wmo-urgentie

U kunt voorrang krijgen op het woningaanbod, als u vanwege uw lichamelijke gezondheid een aangepaste woning nodig heeft. Voorwaarde is wel dat dit op voordracht van het Wmo-loket van uw gemeente gebeurt. Dit geldt alleen voor Wmo-gelabelde woningen. 

Garage

Om in aanmerking te kunnen komen voor een garage, moet u ingeschreven staan als garage-/ woningzoekende. 

Inschrijven

Krijgt u hulp van een bepaalde instantie (zoals een bewindvoerder, het Leger des Heils, Wil, Talant, Zienn enz.)? Neem dan contact met ons op voor het maken van een kennismakingsgesprek, samen met uw begeleider.
Zonder dit kennismakingsgesprek wordt u geen woningaanbieding gedaan.

Denk u aan de inkomensgrenzen? Kijk hier voor meer informatie.
Als u een huurschuld heeft, kunnen we u geen woning definitief toewijzen.


Gelezen