WaarikslaapCITAAT

Betalingsproblemen door het coronavirus?

Gepubliceerd op 24 maart 2020

Kunt u tijdelijk de huur niet betalen, vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus? Bijvoorbeeld omdat u werkt als zzp’er en nu geen inkomen heeft? Of omdat u op basis van een nul-urencontract tijdelijk geen salaris ontvangt (bijvoorbeeld omdat u in de horeca werkt)? Neem dan contact met ons op, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

​Regelingen voor zelfstandigen

Het kabinet heeft meerdere regelingen voor zelfstandigen getroffen om inkomstenterugval door het coronavirus op te vangen. Lees over deze regelingen op de website van de KvK.
Via de gemeente kunt u als zzp’er aanspraak maken op Bijzondere Bijstand Zelfstandigen (BBZ). Hiervoor kunt u de instanties zelf benaderen. Lees hierover meer op de website van de rijksoverheid.

​Wij denken graag met u mee

We treffen een aangepaste regeling voor huurders die kunnen aantonen dat ze betalingsproblemen hebben door het coronavirus.
Misschien kunt u terugvallen op een regeling vanuit de overheid of de gemeente. Dat is natuurlijk fijn, maar vaak duurt het even voordat zo’n regeling is beoordeeld, toegekend en daadwerkelijk aan u is uitbetaald. Wij denken graag met u mee om een tijdelijke financieel krappere periode te overbruggen. 

​Neem contact met ons op voor een oplossing

Wij horen graag wat voor u haalbaar is, zodat de huurschuld zo min mogelijk oploopt. Hoe eerder u contact met ons opneemt, hoe sneller we samen naar een oplossing kunnen zoeken. In overleg is vaak een oplossing te vinden.
Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 16.00 uur en op vrijdag tussen 8.30 en 12.00 uur. U kunt ons bellen op 0800 55 11 511 of mailen via

Inschrijven

Krijgt u hulp van een bepaalde instantie (zoals een bewindvoerder, het Leger des Heils, Wil, Talant, Zienn enz.)? Neem dan contact met ons op voor het maken van een kennismakingsgesprek, samen met uw begeleider.

Denk u aan de inkomensgrenzen? Kijk hier voor meer informatie.
Als u een huurschuld heeft, kunnen we u geen woning definitief toewijzen.


Gelezen