Eenmalige huurverlaging in 2023 voor een deel van onze huurders

Gepubliceerd op 18 april 2023

In 2023 geldt de Wet ‘Eenmalige Huurverlaging’ voor huurders van een sociale huurwoning bij een woningcorporatie. De wet is bedoeld voor huurders met een laag inkomen in verhouding tot hun huur. Zij kunnen in 2023 een eenmalige huurverlaging krijgen. Dat is goed nieuws voor een deel van onze huurders. We leggen u graag uit hoe deze eenmalige huurverlaging werkt.
 
Het belangrijkste
Als u aan de voorwaarden voldoet, dan krijgt u de eenmalige huurverlaging automatisch. Hier hoeft u zelf niets voor te doen. U krijgt dan in april of mei 2023 van ons een brief met daarin de nieuwe kale huurprijs van € 575,03. De nieuwe huurprijs gaat op 1 juli 2023 in.
 
Voorwaarden
Of u in aanmerking komt, hangt af van uw gezamenlijk huishoudinkomen. De Belastingdienst gebruikt hiervoor uw gezamenlijk huishoudinkomen uit 2021. De Belastingdienst laat ons alleen weten of u boven of onder een bepaalde inkomensgrens valt. En dus niet hoe hoog uw inkomen precies is. Thús Wonen weet op basis van deze terugkoppeling van de Belastingdienst of wij uw huur moeten verlagen. 

In het overzicht hieronder ziet u of u in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging. Wilt u meer lezen, kijk dan bij de veelgestelde vragen.

20230418 Inkomenstabel

* kale of netto huur = de huurprijs zonder servicekosten of andere bijkomende kosten.
  Deze kale huurprijs vindt u in uw online Mijn Thús-portaal op onze website.

Inschrijven

Krijgt u hulp van een bepaalde instantie (zoals een bewindvoerder, het Leger des Heils, Wil, Talant, Zienn enz.)? Neem dan contact met ons op voor het maken van een kennismakingsgesprek, samen met uw begeleider.
Zonder dit kennismakingsgesprek wordt u geen woningaanbieding gedaan.

Denk u aan de inkomensgrenzen? Kijk hier voor meer informatie.
Als u een huurschuld heeft, kunnen we u geen woning definitief toewijzen.


Gelezen