WaarikslaapCITAAT

Nieuwbouw S. Levystrjitte in De Westereen

Gepubliceerd op 20 november 2018
Nieuwbouw S. Levystrjitte in De Westereen

Aannemer Jellema te Dokkum is gestart met de bouw van 24 nieuwbouwwoningen aan de Salomon Levystrjitte in De Westereen. In dit eerste deelgebied keren straks een aantal bewoners terug die hier voor de sloop al woonden. Daarnaast zijn een aantal woningen al toegewezen aan de bewoners van deelgebied 2 waarvan de woningen in 2019 zullen worden gesloopt. Zoals de planning nu is, en dat is onder voorbehoud van de weersomstandigheden, worden de woningen in het voorjaar van 2019 opgeleverd.

Op de Salomon Levystrjitte wordt een mix van woningen gerealiseerd. Naast gezinswoningen en levensloopbestendige woningen worden ook woningen voor 1-2 persoonshuishoudingen gebouwd. Arjen Sprokkereef, projectleider van Thús Wonen: “Samen met de bewoners, huurdersvereniging De Bewonersraad, gemeente en Dorpsbelang hebben wij gekeken naar de woningbehoefte in De Westereen. Vanuit de bewoners is nadrukkelijk de wens naar voren gebracht om jong tussen oud weer terug te laten komen in de straat. Daarom worden er nu blokjes woningen gerealiseerd waar verschillende typen woningen onder één kap gebouwd worden en dat is best wel uniek”.

Woonconsulente Wytske Venema: “De woningen die nog niet toegewezen zijn, worden vanaf de tweede week van november in het woonaanbod op de site van Thús Wonen gepubliceerd. Op dit moment zijn wij druk bezig om een brochure voor deze nieuwbouwwoningen samen te stellen. Ook deze zal dan te vinden zijn op de website”.

Klik hier voor de brochure 24 nieuwbouwwoningen aan de Salomon Levystrjitte in De Westereen

Inschrijven

Krijgt u hulp van een bepaalde instantie (zoals een bewindvoerder, het Leger des Heils, Wil, Talant, Zienn enz.)? Neem dan contact met ons op voor het maken van een kennismakingsgesprek, samen met uw begeleider.

Denk u aan de inkomensgrenzen? Kijk hier voor meer informatie.
Als u een huurschuld heeft, kunnen we u geen woning definitief toewijzen.


Gelezen