Thús Wonen ondertekent, gezamenlijk met vier andere corporaties, 5-jarige samenwerkingsovereenkomst met Huurdersvereniging De Bewonersraad

Gepubliceerd op 22 januari 2024

De bestuurders van Huurdersvereniging De Bewonersraad, en de corporaties Elkien, Accolade, Wonen Noordwest Friesland, Thús Wonen en Woonstichting Weststellingwerf hebben op 17 januari een nieuwe gezamenlijke 5-jarige samenwerkingsovereenkomst getekend. De partijen werken al ruim 10 jaar met elkaar samen, ieder vanuit zijn eigen rol en verantwoordelijkheid.
 
Directeur-bestuurder Rienk van der Meulen ondertekende de overeenkomst namens Thús Wonen: “We zetten goede stappen in de samenwerking tussen de corporaties in Friesland. Met deze uniformering van afspraken met onze huurdersorganisatie zijn we van meer betekenis voor de volkshuisvesting in Friesland. Zo bereiken we meer voor onze huurders.”
 
Algemeen directeur Gert Brouwer van de Bewonersraad: “We zijn erg blij met deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Als professionele huurdersorganisatie staan we garant voor de belangenbehartiging van onze ruim 32.000 leden door geheel Friesland. De relatie met de 5 corporaties is goed en wordt verder uitgebouwd. Zo betrekken de corporaties ons steeds eerder bij beleidskeuzes en dat komt het wederzijds begrip ten goede. Dat wil overigens niet zeggen dat het wel eens “schuurt”, maar in zijn algemeenheid kan ik concluderen dat de samenwerking met deze 5 corporaties, welke al méér dan 10 jaar bestaat, in veel gevallen in goede harmonie verloopt. We kijken uit naar een goede samenwerking in de komende 5 jaren”.
 
De samenwerkingsovereenkomst heeft een looptijd van 5 jaar en wordt in het derde jaar geëvalueerd. Voorheen kwam De Bewonersraad met iedere corporatie afzonderlijk tot een overeenkomst. 

20240118_Ondertekening 5-jarige samenwerkingsovk met DB

Inschrijven

Krijgt u hulp van een bepaalde instantie (zoals een bewindvoerder, het Leger des Heils, Wil, Talant, Zienn enz.)? Neem dan contact met ons op voor het maken van een kennismakingsgesprek, samen met uw begeleider.
Zonder dit kennismakingsgesprek wordt u geen woningaanbieding gedaan.

Denk u aan de inkomensgrenzen? Kijk hier voor meer informatie.
Als u een huurschuld heeft, kunnen we u geen woning definitief toewijzen.


Gelezen