Als jongere dringend op zoek naar een studio in Dokkum?

Gepubliceerd op 9 januari 2024

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar en heb je dringend een studio nodig?  

We hebben goed nieuws voor jou! In de Molenbuurt in Dokkum hebben wij 4 studio’s voor spoedzoekende jongeren (spoedzoekers) die snel een woonruimte zoeken. Momenteel zijn deze studio’s verhuurd. Mocht er één worden opgezegd, dan publiceren wij deze via onze website. 
De toewijzingsmethode van deze studio’s is extra speciaal. De eerste kandidaat wordt niet gekozen op basis van inschrijfduur, maar via loting. Het systeem selecteert een willekeurige kandidaat. Om in aanmerking te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Houd ons woningaanbod in de gaten om te kunnen reageren.

Wanneer ben je een spoedzoeker?
De definitie van een spoedzoeker:
Een spoedzoeker is iemand die direct woonruimte zoekt, waarbij sprake is van een woonnoodsituatie*. Deze spoedzoeker staat bij ons ingeschreven en heeft geen urgentie.
 
* woonnoodsituatie: is een situatie waarin je terecht bent gekomen en dakloos dreigt te worden. Deze situatie kun je niet zelfstandig veranderen.

Wat zijn de voorwaarden?

  1. Je bent tussen de 18 en 27 jaar. 
  2. Je bent alleen of met 2 volwassen personen (geen kinderen).
  3. Je staat ingeschreven als woningzoekende bij Thús Wonen. Sta je op dit moment niet ingeschreven, schrijf je dan hier in
  4. Je bent sociaal en/of economisch verbonden met de gemeente Noardeast-Fryslân of de gemeente Dantumadiel (zie hieronder wat dat betekent).
  5. Je laat geen woning van Thús Wonen achter in dezelfde woonplaats. 
  6. Je krijgt een jongerenhuurcontract voor de duur van 5 jaar. 
  7. Na toewijzing blijft je inschrijving actief. 
  8. Woningzoekenden met een urgentie (herstructureerders, WMO-urgenten en statushouders) komen niet in aanmerking voor een woning voor spoedzoekers.

Wat betekent sociaal en/of economisch verbonden?
Sociaal verbonden:
- Je staat minimaal 1 jaar (aaneengesloten) ingeschreven in de gemeente Noardeast-Fryslân of de gemeente Dantumadiel. Dit kun je aantonen met een  uittreksel uit de Basisregistratie Personen van jouw gemeente.

Economisch verbonden:
- Je hebt een betaalde baan in de gemeente Noardeast-Fryslân of de gemeente Dantumadiel. Dit kun je aantonen met jouw arbeidsovereenkomst en recente loonstrook.
- Je volgt op dit moment of start binnen 3 maanden een studie in de gemeente Noardeast-Fryslân. Dit kun je aantonen met een bewijs van inschrijving van de onderwijsinstelling.

Weigering of niet voldoen aan voorwaarden
Stel dat je de aangeboden woning afwijst of niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet. In dat geval wordt je inschrijving voor 60 dagen 'passief'. Dit betekent dat je inschrijftijd doorloopt, maar dat je 60 dagen niet kunt reageren op het gehele woningaanbod.
 

Inschrijven

Krijgt u hulp van een bepaalde instantie (zoals een bewindvoerder, het Leger des Heils, Wil, Talant, Zienn enz.)? Neem dan contact met ons op voor het maken van een kennismakingsgesprek, samen met uw begeleider.
Zonder dit kennismakingsgesprek wordt u geen woningaanbieding gedaan.

Denk u aan de inkomensgrenzen? Kijk hier voor meer informatie.
Als u een huurschuld heeft, kunnen we u geen woning definitief toewijzen.


Gelezen