Beleid Hennep & Asbest

Wiet/hennep

Vanzelfsprekend is het kweken van hennep of wiet in een woning van Thús Wonen niet toegestaan. Het brengt overlast en veiligheidsrisico's met zich mee. Bij de ontdekking van een hennep- of wietkwekerij heeft Thús Wonen het recht om de huurovereenkomst te beëindigen en de woning te laten ontruimen. Dakloosheid zonder de kans op vervangende woonruimte is dan het gevolg.

Bij ontdekking volgt direct ontruiming.
Bij de eerste signalering van hennepteelt in of nabij een van onze woningen doen we meteen melding bij de politie en starten we direct een ontruimingsprocedure. Een kwekerij leidt dus in alle gevallen, ook als het de eerste keer betreft, tot ontruiming.

Als huurder bent u verantwoordelijk voor uw medebewoners. Dus ook als een medebewoner hennep of wiet kweekt in of bij de woning (bijvoorbeeld in de schuur), volgt bij ontdekking een ontruiming.

Ondervindt u overlast van een hennep- of wietkwekerij bij u in de buurt? Of heeft u het vermoeden dat er bij u in de buurt een kwekerij is? Meld dit dan direct bij de Politie via 0900 88 44 of bij ‘Meld Misdaad Anoniem’ via 0800 7000. Wij verzoeken u ook het overlastformulier in te vullen.

Asbest

Asbest is gevaarlijk spul en mag niet voor niets niet meer verkocht, gebruikt en bewerkt worden. Het kan nog wel voorkomen in oudere woningen. Uiteraard zit lang niet in elke woning asbest. Toch is het verstandig contact op te nemen in de volgende gevallen:

  • Als u gaat klussen in een woning die gebouwd is vóór 1993.
  • Als u denkt dat u asbest of asbesthoudende materialen in huis heeft.
  • Als u iets wilt (over)schilderen waarvan u vermoedt dat het asbest is?

Verzaag, schuur, breek, boor, sloop en/of verwijder nooit zelf asbest!

Asbest in uw woning ontdekt?
De plaats waar het asbest zich bevindt en het type asbest (hechtgebonden of niet-hechtgebonden) zijn bepalend of het asbest moet worden verwijderd of kan blijven zitten. Een onafhankelijk en gespecialiseerde adviseur onderzoekt of de asbest een gevaar op kan leveren voor de gezondheid van bewoners of omwonenden. Afhankelijk van de uitkomsten beslissen we over verdere acties.

Lees meer over wiet/hennep en asbest in onze folder ‘Nijs’ (pdf).

Inschrijven

Krijgt u hulp van een bepaalde instantie (zoals een bewindvoerder, het Leger des Heils, Wil, Talant, Zienn enz.)? Neem dan contact met ons op voor het maken van een kennismakingsgesprek, samen met uw begeleider.
Zonder dit kennismakingsgesprek wordt u geen woningaanbieding gedaan.

Denk u aan de inkomensgrenzen? Kijk hier voor meer informatie.
Als u een huurschuld heeft, kunnen we u geen woning definitief toewijzen.


Gelezen