Groot onderzoek woonbeleving

Gepubliceerd op 1 juli 2020

Thús Wonen hoort graag de mening van huurders
 

‘Groot onderzoek Woonbeleving’

Tussen 8 en 18 juli nodigen wij alle huurders van Thús Wonen uit om mee te doen aan
het grote onderzoek Woonbeleving. We vragen aan huurders hoe zij hun woning en
woonomgeving beleven en wat zij graag anders zien om zich nog meer thuis te voelen.
Met de uitkomsten krijgen wij meer inzicht in wat huurders belangrijk vinden en kunnen
wij onze verbeterprogramma’s gerichter inzetten. Het onderzoek Woonbeleving vraagt huurders naar hun mening over de kwaliteit van de woning én de woonomgeving. Wat vinden huurders onder meer van de isolatie, de kwaliteit van de keuken, de badkamer en het toilet? Is er sprake van schimmelvorming of achterstallig onderhoud of ervaren ze gehorigheid? Bij de woonomgeving gaat het om de uitstraling van de buurt, het groen, de veiligheid en of het er schoon is. Ondervinden mensen overlast van buren, criminaliteit of verkeer? Ook vragen we of huurders binnen nu en 5 jaar verhuisplannen hebben.
 

Wat levert het onderzoek op

We krijgen meer informatie over de beleving en de waardering. Het geeft ons inzicht in verbeterpunten van de woningen en woonomgeving. Op deze manier kunnen wij
gerichter programma’s voor investeringen in onderhoud en leefbaarheid maken. Daarnaast krijgen we inzicht in de woonbeleving per dorp, stad, wijk en buurt en proberen we samen met huurders en partners extra aandacht te geven aan buurten die aangeven deze aandacht nodig te hebben.
 

Huurders maken kans op een maand gratis huren

Thús Wonen vindt de mening van huurders belangrijk. Daarom verloten wij als waardering voor hun tijd onder alle deelnemers 3x een maand gratis huren. Lees hier de  Algemene voorwaarden verloting.

Uitvoering van dit onderzoek

KWH, het kwaliteitscentrum voor woningcorporaties, voert dit onderzoek voor ons uit. Informatie over KWH vindt u op www.kwh.nl/voor-huurders. De vragenlijsten worden verstuurd en verwerkt door Desan Research Solutions.

Inschrijven

Krijgt u hulp van een bepaalde instantie (zoals een bewindvoerder, het Leger des Heils, Wil, Talant, Zienn enz.)? Neem dan contact met ons op voor het maken van een kennismakingsgesprek, samen met uw begeleider.
Zonder dit kennismakingsgesprek wordt u geen woningaanbieding gedaan.

Denk u aan de inkomensgrenzen? Kijk hier voor meer informatie.
Als u een huurschuld heeft, kunnen we u geen woning definitief toewijzen.


Gelezen