Persbericht: 100 huurders krijgen de mogelijkheid om gemiddeld € 500,- te besparen op hun vaste lasten

Gepubliceerd op 17 oktober 2019

Start pilot VoorzieningenWijzer op Wereldarmoededag!

Op donderdag 17 oktober 2019 is het Wereldarmoededag. Op deze dag wordt stilgestaan bij het feit dat ruim 1 miljoen Nederlanders dagelijks de gevolgen van het leven in armoede ondervinden. Ook Wonen Noordwest Friesland en Thús Wonen hebben aandacht voor dit feit. Zij starten daarom de pilot ‘De VoorzieningenWijzer’. In deze pilot worden de krachten gebundeld met De Bewonersraad en de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadeel. De officiële aftrap van deze pilot is tijdens Wereldarmoededag op 17 oktober.

De VoorzieningenWijzer
De VoorzieningenWijzer helpt mensen geld te besparen en risico’s te beperken. Dit gebeurt door optimaal gebruik te maken van toeslagen en regelingen en kritisch te kijken naar een passende zorgverzekering en een voordeliger energiecontract. De corporaties en beide gemeenten bieden 100 huurders een gratis adviesgesprek aan met een onafhankelijke adviseur van De VoorzieningenWijzer.

De adviseur van De VoorzieningenWijzer komt op afspraak bij de deelnemers thuis. De adviseur maakt gebruik van een kennisplatform en is daardoor op de hoogte van alle bestaande toeslagen en regelingen die zijn bedoeld om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. Nadat de persoonlijke situatie is geïnventariseerd, helpt de adviseur ter plekke ook met het aanvragen of overstappen.

Besparen
Met De VoorzieningenWijzer hopen de woningcorporaties, De Bewonersraad en de gemeenten huurders te bereiken die inkomsten mislopen omdat zij niet weten op welke toeslagen en regelingen zij recht hebben. Door te besparen op vaste lasten kunnen zij hun inkomen verruimen en schulden voorkomen. Uit de praktijk blijkt dat jaarlijks een besparing mogelijk is van gemiddeld € 500,- op de vaste lasten.

Gratis en vertrouwelijk
Het adviesgesprek is gratis en vertrouwelijk. De bespaarexpert deelt gegevens van de pilotgroep van 100 huurders niet met de gemeente of woningcorporatie. Mensen zullen per brief en persoonlijk worden benaderd om mee te doen aan de pilot.

Ondertekening VoorzieningenWijzer corporaties en gemeenten

Ondertekening contract Pilot VoorzieningenWijzer
Van links naar rechts: wethouder Gerben Wiersma – Dantumadiel, Jeannette Dekker – directeur-bestuurder Thús Wonen, wethouder Jouke Douwe de Vries – Noardeast-Fryslân, Rein Hagenaars – directeur-bestuurder Wonen Noordwest Friesland

Inschrijven

Krijgt u hulp van een bepaalde instantie (zoals een bewindvoerder, het Leger des Heils, Wil, Talant, Zienn enz.)? Neem dan contact met ons op voor het maken van een kennismakingsgesprek, samen met uw begeleider.
Zonder dit kennismakingsgesprek wordt u geen woningaanbieding gedaan.

Denk u aan de inkomensgrenzen? Kijk hier voor meer informatie.
Als u een huurschuld heeft, kunnen we u geen woning definitief toewijzen.


Gelezen