Persbericht: Bewoners Kwikstaart en Thús Wonen gaan voor verbinding

Gepubliceerd op 18 juli 2023
Persbericht: Bewoners Kwikstaart en Thús Wonen gaan voor verbinding

Wat was het een feest. Samen met bewoners, gemeente Noardeast-Fryslân, aannemer Dijkstra Draaisma, de Wijkraad en Thús Wonen is een feestelijk startschot gegeven aan de leefbaarheid in de Kwikstaart in Dokkum.
 
De bewoners zijn erg blij met het onderhoud dat Thús Wonen heeft uitgevoerd aan hun woning. Naast binnen- en buitenonderhoud heeft Thús wonen de woningen geïsoleerd en voorzien van een nieuw dak met zonnepanelen. Natuurlijk heeft Thús Wonen ook oog voor het groen en de leefbaarheid in de wijken. De bewoners zijn gevraagd wat hun beeld is van de straat en wat er gedaan kan worden om de uitstraling te verbeteren.
 
De bewoners willen graag dat er meer contact met elkaar in de straat komt. Daarnaast zien ze graag dat het groen en de speeltuin aangepakt wordt. Samen met gemeente en Thús Wonen is er een plan gemaakt. Door samen de schouders eronder te zetten geeft dit de straat een nieuw impuls voor een mooie uitstraling en het biedt ruimte voor meer verbinding.
 
Ook de voorbereiding om de voortuinen weer te laten stralen is in volle gang. Het startschot werd woensdag 12 juli gegeven door een van de bewoners en door de woonconsulent van Thús Wonen. Zij vertelden hoe de bewoners het project beleefd hebben. Daarna was er voor iedereen de gelegenheid om bij de foodtruck iets lekkers te halen. Tijdens de Burendag op 23 september gaan de bewoners opnieuw samen met elkaar aan de slag. 

Inschrijven

Krijgt u hulp van een bepaalde instantie (zoals een bewindvoerder, het Leger des Heils, Wil, Talant, Zienn enz.)? Neem dan contact met ons op voor het maken van een kennismakingsgesprek, samen met uw begeleider.
Zonder dit kennismakingsgesprek wordt u geen woningaanbieding gedaan.

Denk u aan de inkomensgrenzen? Kijk hier voor meer informatie.
Als u een huurschuld heeft, kunnen we u geen woning definitief toewijzen.


Gelezen