Persbericht: Huurders tevreden over dienstverlening van Thús Wonen

Gepubliceerd op 24 november 2022

De waardering van huurders voor de dienstverlening van Thús Wonen nam afgelopen jaar toe van een B-score naar een A-score. Dat blijkt uit de landelijke Aedes-benchmark 2022, waarvan de resultaten op 24 november bekend werden gemaakt door Aedes, de branchevereniging voor woningcorporaties.
 
Rienk van der Meulen, directeur-bestuurder bij Thús Wonen, is er blij mee: “Wij zetten ons iedere dag in voor tevreden huurders en doen dit met plezier. Ons doel is voldoende, goede en betaalbare huurwoningen op de juiste plaats. We hebben oog voor de leefomgeving, het milieu en comfortabel wonen. Hierbij hebben we in de dienstverlening ingezet op rechtstreeks contact met onze huurders. En dat heeft gewerkt. Wij staan naast huurders en luisteren naar hoe zij hun woning en woonomgeving beleven, en hoe we aan hun wensen kunnen voldoen. Zo dragen we samen bij aan leefbare buurten en wijken waar het goed én fijn wonen is. Ik ben er trots op dat  huurders onze dienstverlening steeds beter zijn gaan waarderen. Van een C-score bij de start in 2018, zijn we via een B-score in 2019 nu naar een A-score gegaan. Dit jaar kregen we van de huurders gemiddeld een 7,5, wat betekent zij onze algemene dienstverlening bovengemiddeld waarderen ten opzichte van andere deelnemende woningcorporaties. Nieuwe huurders beoordeelden onze dienstverlening met een 7,9 en voor het uitvoeren van reparatieverzoeken kregen we een 8,1. Ik ben ontzettend blij met deze resultaten en we doen er alles aan om deze waardering van huurders te behouden.”
 
Door met verduurzamen
“Thús Wonen is al langere tijd bezig om verbeteringen aan te brengen om woningen duurzamer en energiezuiniger te maken zodat huurders een lager energieverbruik krijgen. De komende jaren gaan wij hiermee verder. In 2028 moeten de woningen van alle corporaties een label D of hoger hebben. We zetten ons volop in om die afspraak waar te maken”, zegt Van der Meulen. “We zijn al een flink eind onderweg. Inmiddels heeft driekwart van onze woningen een groen label. Nieuwe woningen kunnen we energie neutraal bouwen, maar we blijven ook fors investeren in het isoleren en verduurzamen van bestaande woningen. Zo zorgen we ervoor dat nog meer huurders kunnen besparen op het energieverbruik en daarmee op hun energiekosten. Op deze manier dragen we niet alleen bij aan goede, betaalbare sociale huurwoningen maar ook aan de economie van onze mooie regio in Noardeast Fryslân”, aldus Van der Meulen.
 
Meten, leren en blijven verbeteren
Aan de Aedes-benchmark doen vrijwel alle woningcorporaties mee. Thús Wonen doet mee om zo haar prestaties te meten, te vergelijken en te verbeteren. Thús Wonen ziet ook ruimte voor verbetering. Van der Meulen: “We bellen huurders met een negatieve ervaring en horen zo de verbeterpunten. We zijn meer gaan investeren in het persoonlijk contact met nieuwe huurders. Ook bewaken we gemaakte afspraken. We willen blijven leren en kijken hoe we onze processen steeds kunnen verbeteren, zodat we huurders nog beter van dienst kunnen zijn.”

Inschrijven

Krijgt u hulp van een bepaalde instantie (zoals een bewindvoerder, het Leger des Heils, Wil, Talant, Zienn enz.)? Neem dan contact met ons op voor het maken van een kennismakingsgesprek, samen met uw begeleider.
Zonder dit kennismakingsgesprek wordt u geen woningaanbieding gedaan.

Denk u aan de inkomensgrenzen? Kijk hier voor meer informatie.
Als u een huurschuld heeft, kunnen we u geen woning definitief toewijzen.


Gelezen