Persbericht: KwadrantGroep, Thús Wonen en gemeente zetten eerste stap naar duurzame voorziening voor wonen, zorg en welzijn Feanwâlden

Gepubliceerd op 3 oktober 2023
Persbericht: KwadrantGroep, Thús Wonen en gemeente zetten eerste stap naar duurzame voorziening voor wonen, zorg en welzijn Feanwâlden

Door de vergrijzing is er steeds meer complexere zorg nodig. Daar moeten ook de woonzorglocaties in Feanwâlden op voorbereid zijn. Zorgorganisatie KwadrantGroep, Woningcorporatie Thús Wonen en gemeente Dantumadiel onderzoeken hoe dit in de omgeving het beste kan. Samen willen zij komen tot een woonzorgvisie voor Feanwâlden. Dat staat in de intentieovereenkomst die de bestuurders op 2 oktober 2023 ondertekenden.
 
In de woonzorgvisie komt te staan hoe wonen, zorg en welzijn voor ouderen het beste in de omgeving georganiseerd kan worden.

Dit betekent mogelijk nieuwbouw van Talma Hoeve, op de locatie naast Talma Hûs
Talma Hoeve is sterk verouderd. KwadrantGroep, Thús Wonen en de gemeente onderzoeken of het technisch en financieel haalbaar is om een nieuwe woon-, zorg- en welzijnsvoorziening te realiseren, naast verpleegcentrum Talma Hûs. Ook kijken zij wat er nodig is om Talma Hûs te vernieuwen.  


Op de foto v.l.n.r.: Voorzitter Raad van Bestuur Jan Maarten Nuijens (KwadrantGroep), wethouder Gerben Wiersma (gemeente Dantumadiel) en directeur-bestuurder Rienk van der Meulen (woningcorporatie Thús Wonen).
 

Inschrijven

Krijgt u hulp van een bepaalde instantie (zoals een bewindvoerder, het Leger des Heils, Wil, Talant, Zienn enz.)? Neem dan contact met ons op voor het maken van een kennismakingsgesprek, samen met uw begeleider.
Zonder dit kennismakingsgesprek wordt u geen woningaanbieding gedaan.

Denk u aan de inkomensgrenzen? Kijk hier voor meer informatie.
Als u een huurschuld heeft, kunnen we u geen woning definitief toewijzen.


Gelezen