De VoorzieningenWijzer

De VoorzieningenWijzer is een gratis service van de gemeente, uw corporatie en de huurdersvereniging.
 
Mensen met een laag inkomen en/of schulden kunnen bij de budgetconsulent (ervarings­deskundige) terecht voor advies en hulp. Heeft u schulden of moeite met rondkomen? Dan helpt de budgetconsulent u graag. De budgetconsulenten zijn ervaringsdeskundigen. Daarom kunnen zij zich goed inleven in uw situatie. De gesprekken met de budgetcoach zijn vertrouwelijk. U gaat geen verplichtingen aan en u hoeft niets te betalen.
 
De budgetconsulent bekijkt samen met u waar u op kunt besparen. En dat is soms meer dan u denkt. Betaalt u bijvoorbeeld niet te veel voor uw zorgverzekering? Of bent u misschien oververzekerd? Mogelijk kunt u besparen op gas en elektriciteit door over te stappen naar een ander, goedkoper energiebedrijf. Of kunt u nog geld terugkrijgen door aangifte inkomstenbelasting te doen.
 
De budgetconsulent weet welke regelingen en voorzieningen er voor u zijn. De budgetconsulent gebruikt daarvoor De VoorzieningenWijzer. Daarin staan alle regelingen en voorzieningen die er in uw gemeente zijn. Maar ook landelijke, zoals bijvoorbeeld Toeslagen. Samen met de budgetconsulent zoekt u uit waar u recht op heeft. Gemiddeld heeft iemand na het gebruik van De VoorzieningenWijzer zo’n € 500,- netto meer te besteden per jaar.
 
Vragen over De VoorzieningenWijzer?
Neem dan contact op met het Klanten Contact Centrum van uw gemeente, te bereiken via telefoonnummer 0519 29 88 88, optie 1. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8.30-16.30 uur en op vrijdag van 8.30-12.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar: .
 

Inschrijven

Krijgt u hulp van een bepaalde instantie (zoals een bewindvoerder, het Leger des Heils, Wil, Talant, Zienn enz.)? Neem dan contact met ons op voor het maken van een kennismakingsgesprek, samen met uw begeleider.
Zonder dit kennismakingsgesprek wordt u geen woningaanbieding gedaan.

Denk u aan de inkomensgrenzen? Kijk hier voor meer informatie.
Als u een huurschuld heeft, kunnen we u geen woning definitief toewijzen.


Gelezen